ماهی سوخاری (مخصوص کودکان)

  • ۲۷ فروردین ۱۴۰۲
  • 0 دیدگاه

مواد اولیه : روغن ذرت طبیعت 4 قاشق / فیله ماهی بدون (حلوا سیاه) 500 گرم / سفیده تخم مرغ 3 عدد / شیر 1 قاشق غذاخوری / سیب زمینی (متوسط) 4 عدد / آرد سوخاری 8 پیمانه / آرد سفید 3 پیمانه / سس تارتار / روغن زیتون طبیعت 5 قاشق غذا خوری / خیار شور 1 لیوان / آبلیموی تازه 1 قاشق / سس گوجه فرنگی یا خردل 1 قاشق غذا خوری / خیار شور (رنده شده) 2 قاشق غذا خوری / پیازچه (خرد شده) 2 قاشق غذا خوری / سس مایونز 1 لیوان / جعفری (خرد شده) 1 قاشق غذا خوری / نمک و فلفل سیاه 4/1 قاشق چای خوری / شکر 1 قاشق چای خوری

طرزتهیه سس تار تار :
سس مایونز را داخل کاسه ای بریزید و آبلیمو، جعفری خرد شده، شکر، پیازچه خرد شده، سس گوجه فرنگی، نمک و فلفل را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید و مخلوط کنید تا مواد یکدست شوند. خیارشورهای خرد شده را به مواد اضافه و مخلوط کنید، سس را داخل یخچال قرار دهید تا سرد شود سپس بهمراه غذا سرو کنید.
نکته ها: این سس طعمی دلچسب دارد و همراه با غذاهای دریایی، ناگت و … مناسب است، سس تارتار را می‌توانید در ظرف در بسته تا چند روز داخل یخچال نگهداری کنید.
طـرز تـهـیـه ماهی سوخاری:
فر را در دمای ۱۸۰ تا ۲۰۰ درجه سانتی گراد قرار دهید تا داغ شود. فیله ها را ابتدا در آرد سفید بغلتانید و بعد در مخلوط شیر و سفیده تخم مرغ غوطه ور کنید. حالا دو طرف آنها را با آرد سوخاری بپوشانید و در سینی فر که از قبل چرب شده است، قرار دهید. سینی را ۲۰ دقیقه در فر قرار دهید تا فیله ها تنوری شوند. در این فاصله سیب زمینی ها را که از قبل به صورت خلال هایی با طول یک و نیم سانتی متر در آورده اید، سرخ کنید و روی یک دستمال کاغذی بگذارید تا روغن اضافی شان گرفته شود.

توصیه ها:
– اگر کودکتان چاق است:
به شما توصیه می کنیم که به جای سیب زمینی سرخ شده، از کمی نخودفرنگی استفاده کنید تا مقدار کالری حاصل از خوردن این وعده غذایی کمتر شود. به علاوه قبل از سرو این بشقاب غذا، از فرزندتان بخواهید بشقاب سالادی را که از قبل برای وی تهیه کرده اید (متشکل از کاهو، هویج رنده شده، کمی جوانه گندم، خیار و گوجه فرنگی) بخورد و به او بگویید که خوردن این سبزی های رنگارنگ به هر چه بهتر رشد کردن او کمک می کند و در عین حال جلوی اشتهایش را می‌گیرد.
– اگر کودکتان یبوست دارد:
بهتر است در تهیه سس تارتار از روغن زیتون استفاده کنید و به فرزندتان بگویید که خوردن این سس با فیله های تهیه شده به حل مشکل یبوست کمک خواهد کرد زیرا باعث افزایش حرکات روده‌ای می‌شود و به این ترتیب از اجابت مزاج سخت جلوگیری می‌کند. در ضمن، بهتر است در آرد سوخاری کمی سبوس گندم نیز بریزید زیرا فیبر موجود در آن حرکات روده ای را افزایش خواهد داد. از فرزندتان بخواهید بعد از خوردن این غذا، حتما محتویات لیوان نوشیدنی اش را نیز بنوشد زیرا دریافت مایعات نیز برطرف کننده یبوست خواهد بود.
– اگر کودکتان لاغر است:
در مرحله پایانی تهیه فیله ها، روی آنها کنجد بپاشید تا میزان کالری دریافتی افزایش پیدا کند. سیب زمینی سرخ شده را هم حتما کنار غذای فرزندتان قرار دهید زیرا هم کالری قابل توجهی به بدن می‌رساند و هم بچه ها به خوردن آن علاقه بسیار دارند. در ضمن شربت آبلیموی تازه را به عنوان نوشیدنی کنار بشقاب غذا سرو کنید زیرا آبلیمو اشتها آور است و باعث می‌شود تا کودک تقریبا تمام غذایش را بخورد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *