تن ماهی را چند دقیقه بجوشانیم؟
- ۱۳ دی ۱۴۰۲
- 0 دیدگاه
کیفیـت، قانـون طبیعت
این خطرات را جدی بگیریم یا نه؟
تن ماهی یکی از کنسروهای بسیار محبوب در سراسر جهان است. این کنسرو بسیار خوشمزه و خوشطعم، هر از گاهی ممکن است مشکلاتی را برای مصرفکنندگان آن بهوجود بیاورد. یکی از دلایلی که باید تن ماهی را قبل از مصرف بجوشانید، وجود ماده سمی بهنام بوتولیسم است.
البته این موضوع را فراموش نکنید که با توجه به فرایند کنسرواسیونی که آقای نیکولاس آپرت آن را کشف کرد، برخی از تن ماهیها را میتوانید بدون جوشاندن استفاده کنید و کنسرو ماهی طبیعت یکی از کنسروهایی است که کاملا با تکنولوژی کنسرواسیون آقای نیکولاس آپرت فرآورده میشود.
با ما در ادامه همراه باشید تا با تمام این موضوعات آشنا شوید.
بوتولیسم یا همان سم تن ماهی یا مسمومیت با بوتولیسم یک بیماری نادر است؛ اما باید جدی گرفته شود. باکتری عامل این بیماری قادر است از طریق غذا، تماس با خاک آلوده یا از طریق زخم باز منتقل شود. بدون درمان به موقع، بوتولیسم میتواند منجر به فلج شدن، مشکلات تنفسی و در نهایت، مرگ شود.
برخی از باکتریها در اثر سرما از بین رفته و برخی دیگر را باید با حرارت زیاد از بین برد. کلستردیم بوتولنیوم جز باکتریهای دسته دوم است. این عامل مضر بیماریزا در برابر حرارت بالا ضعیف بوده و از بین میرود. بنابراین چنانچه تن ماهی آلوده باشد، با جوشاندن میتوان خطر مرگآوری آن را از بین برد.
برای این که تن ماهی را به صورت اصولی و صحیح بجوشانید، باید ابتدا مقداری آب در داخل یک ظرف ریخته و آن را بر روی حرارت قرار دهید. سپس تن ماهی را بدون باز کردن در داخل ظرف بگذارید. دقت کنید که تن ماهی باید به صورت کامل توسط آب احاطه شود. پس از این که کنسرو تن ماهی به مدت ۲۰ دقیقه بر روی حرارت جوشانده شد، سموم آن به صورت کامل از بین رفته و آماده مصرف است. بسیاری از افراد تن ماهی را در داخل ماکروویو قرار میدهند ولی بهترین راه همان جوشاندن در آب است.
به این دلیل تاکید میشود که تن ماهی باید چند دقیقه بجوشد که این کنسرو دارای سم بوتولیسم است که این سم با جوشاندن از بین میرود. به همین دلیل همواره توصیه میشود که تن ماهی چند دقیقه باید بجوشد. بوتولیسم یکی از سمهای کشنده است که مسمومیت شدیدی را ایجاد میکند. ۱ سیسی از این سم میتواند هزاران نفر را به شدت مسموم کرده و آنها را بکشد. به همین دلیل باید تن ماهی را پیش از استفاده کاملاً جوشاند. با این کار، شما با اطمینان کامل میتوانید تن ماهی را مصرف کنید.
شما میتوانید کنسرو تن ماهی باز شده را مجدد مصرف کنید ولی برای سلامت آن شرط دارد. یکی از این شروط فاصله زمانی مصرف اول است. فرض کنید که شما درب کنسرو را باز کرده و مقداری از آن را مصرف کردید. برای این که بتوانید مابقی تن ماهی را نیز در وعده دیگر خود استفاده کنید آن را در داخل یک ظرف دربسته قرار دهید و آن را در داخل یخچال بگذارید. در این حالت نیز سوال پیش میآید که تن ماهی چند دقیقه باید بجوشد؟ برای مصرف مجدد نیز بهتر است به مدت ۲۰ دقیقه تن ماهی را بجوشانید. البته نباید فاصله زمانی بین مصرف اول و دوم زیاد باشد.
ماهی تن یکی از منابع غنی پروتئین به شمار میآید و همچنین دارای آنتی اکسیدانهایی است که به افزایش میزان کلسترول مفید خون کمک میکند. بنابراین یکی از سالمترین غذاها در سبد غذایی محسوب میشود که به این شکل: که به دلیل سرعت و تسهیل در آماده شدن، دلخواه بسیاری از مردم است.
مزایای استفاده از کنسروهای ماهی تون شرکت طبیعت به شرح زیر است:
سلامت بدن شما:
ویژگیهای محصول:
همانطور که در بخشهای قبلی به آن اشاره کردیم، تن ماهی یک غذای کامل است که میتوانید از آن در بسیاری از رسپیها استفاده کنید. بهطور مثال تهیه یک ساندویچ با تن ماهی، میتواند یک وعده بسیار جذاب برای شام یا ناهار شما باشد.
حرف آخر
در این بخش از طبیعتنامه، سعی کردیم درباره جوشاندن تن ماهی توضیحات مهمی را به شما بدهیم. البته همانطور که در ابتدای مطلب گفتیم، استفاده از روش کنسرواسیون آقای نیکولاس آپرت، باعث شده تا سم بوتولیسم در کنسروهای ماهی تون شرکت طبیعت وجود نداشته باشد و شما یک کنسرو بدون مواد نگهدارنده را استفاده کنید.