طرز تهیه خورش قیمه

چلو خورش قیمه

  • اسفند ۱۴, ۱۴۰۱
  • 0 دیدگاه

مواد لازم خورش قیمه

 

  • برنج طبیعت ۵ پیمانه
  • رب گوجه فرنگی طبیعت ۷۵۰ گرم
  • روغن سرخ کردنی طبیعت ۲۰۰ گرم
  • روغن سرخ کردنی زیروترانس طبیعت ۳ قاشق
  • گوشت خورشتی ۳ قاشق غذا خوری
  • پیاز  ۴ عدد متوسط
  • لپه  ۱۰۰ گرم
  • ادویه  ۲ قاشق سوپ‌خوری
  • لیمو عمانی ۵ عدد

طرز تهیه چلو خورشت قیمه

طرز تهیه خورشت قیمه با برنج

 

  1. ابتدا برنجی را که قبلاً خیسانده‌ایم در آب جوش ریخته و به مدت ۱۰ دقیقه می جوشانیم، سپس آبکش نموده و با آب سرد آبکشی می‌نماییم. پس از چرب نمودن ته ظرف با روغن و قرار دادن نان یا سیب زمینی کف قابلمه به عنوان ته دیگ، برنج آبکش شده را اضافه میکنیم سپس به مقدار کافی نمک زده و ۳ قاشق غذاخوری روغن طلائی با طعم کره را به برنج اضافه می‌کنیم، در انتها می‌گذاریم تا برنج به مدت ۱ ساعت دم بکشد.
  2. پیاز را خلال نموده با سه چهار قاشق روغن سرخ کردنی و کمی نمک تفت می دهیم تا آب آن خشک شده و طلائی رنگ شود.
  3. گوشت را به صورت قیمه خرد می نمائیم و داخل پیاز سرخ کرده می ریزیم و ادویه و نمک به آن اضافه می‌کنیم،حال شروع می‌کنیم به تفت دادن گوشت.
  4. لپه ای را که قبلاً خیسانده بودیم در آب ریخته و به مدت ۱۵ دقیقه می‌جوشانیم تا نرم شود، سپس به گوشت اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم.
  5. پس از اضافه کردن ۱ قاشق روغن کره ای هایلی برای عطر و طعم بهتر خورشت، سه تا چهار لیوان آب داخل گوشت می‌ریزیم و حرارت را ملایم می‌کنیم و در ظرف قیمه را می‌بندیم تا گوشت و لپه بپزد بطوریکه بعد از پختن یک لیوان آب داشته باشد.
  6. رب گوجه فرنگی را در کمی آب حل می‌کنیم داخل گوشت می‌ریزیم و پس از اضافه کردن لیموی عمانی می‌گذاریم گوشت دو سه جوش با رب بزند و شعله را کم می‌کنیم.
  7. در یک ماهی تابه روغن ریخته و می‌گذاریم داغ شود، سپس کمی نمک در ظرف ریخته و سیب زمینی خلال شده را به  آن اضافه می‌کنیم، پس از اینکه سیب زمینی در روغن و نمک کمی تفت داده شد زرد چوبه به آن اضافه می‌کنیم و تا زمان مغز پخت شدن حرارتی ملایم می‌دهیم.

طرز خیس کردن برنج طبیعت به طریق زیر انجام می‌شود:

برنج را با آب نیم گرم چند دفعه بدون اینکه زیاد چنگ بزنیم می‌شوییم تا آب برنج کاملا زلال شود بعد روی برنج مقداری آب گرم به حدی که دست را نسوزاند ولی گرمی آن کاملا محسوس باشد می‌ریزیم آب باید ۴ انگشت تقریبا بالاتر از سطح برنج  قرار بگیرد، بعد به نسبت هر یک کیلو برنج یک کیلو سنگ نمک را شسته در پارچه سفیدی می‌پیچیم روی برنج قرار می‌دهیم

بهتر است برنج را روز یا شب قبل خیس کنیم یا لااقل سه تا چهار ساعت قبل از طبخ خیس نمائیم در صورتیکه برای خیس کردن برنج فرصت بیشتری باشد مقدار نمک یک کیلو و در فرصت کم یک کیلو و نیم خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

seventeen + 4 =